Наверное тему создал не в том разделе, но всё таки читая сегодня веломанию, наткнулся на буржуйский сайт, где есть фото туринговых велов. Я думаю будет интересно посмотреть
Остальные смотрите сами. Я бы немного удивлён, на чём люди ездят в походы помимо МТБ
Отличие таких турингов: • удлинённая база, что улучшает курсовую устойчивость • хорошо амортизирующая стальная (CrMo) рама, позволяющая делать её мелкий ремонт чуть ли не в полевых условиях • смешанная навеска (шоссе + кк) • резина от 32 мм
Манетки для снижения общей цены взяты от лежака для раздельных гонок из топовой Dura-Ace. Также манетки взяты из-за того, что предполагается нечастое переключение скоростей. Я бы предпочёл обычные дуалы м 8-скоростную трансмиссию. ___________________________________
Никогда не спорьте с идиотами! Вы опуститесь до их уровня, где они задавят вас своим опытом...
SanYA, класний вел. Якби знайти стару якісну раму від ХВЗ Турист-можна б спробувати щось подібне зібрати, хоч рама та і пластилінова. Aš dviračy maniakas
Але особисто я бачу туристичний вел трохи інакше: рама так як тут-Cr-Md, вилка теж, колеса - подвійні ободи Mach1 240, втулки: 1)динамо-втулка Shimano DH-3N71(підшипники там класу Ultegra, мінімальний опір), 2)щось схоже на Shimano Nexave T300(Silento-роллерний механізм зчеплення, тобто тиха втулочка) 7 шв, або втулку на промах для 8шв; покришки - подібні до Schwalbe Marathon (Plus) 1.75-2.0, кермо - однозначно-шосейний баран (поки кращої альтернативи не бачу) винос-із можливістю зміни кута манетки - дуали Sora або 2200 старих серій. перекидка задня-Deore LX старих серій до 2007 року, Sora, взагалі підійшов би й Alivio чи Acera-аби працював із матенками перекидка передня - Sram X5 - поки найзахищеніша від бруду з тих, що я використовував Система - шосейні кривошипи Shimano compact triple - рівню Sora, із 3 зірками 50-39-30 оболонки тросів("рубашки") - закриті від манеток до перемикачів(передня до упору) освітлення: перед - Busch und Muller Lumotec topal plus; зад- Busch und Muller Top Light X5 plus
педалі - платформи як в bmx але із тукліпсами(незнаю чи такі існують) або "топталки" із рамкою з кратону, там приробити тукліпси можна. Звісно можна й контакти.
підсидільний штир із амортизацією багажнік ззаду сталевий, як на Туристі-спереду теж
Подібний байк я хотів зібрати на рамі від ХВЗ Турист для велоподорожі від Луганська до Ужгорода...але фінансова криСа підкосила мої плани, і частину вже закуплених деталей довелося продати або використати у інщих цілях. Aš dviračy maniakas
Сообщение отредактировал Olex - Вторник, 23.08.11, 21:54
А зачем динамо втулки? В наше время можно купить у китайцев зарядку от солнышка и тем самым сделать зарядку для обычных 18650
Я ставив ту фару від B&M (у мен досі є комплект із вищезгаданих динамовтулки+фари+задній габарит) - світла більш ніж достатньо для дорожнього туризму. Акуми для автономного туризму непридатні та зайва вага. Можу колись дати покрутити в руках ту динамо - опір мінімальний. Вага звісно трошки більше ніж у звич. втулки, але ж це генератор як дає змогу вдень заряджати мобілку, КПК.... думаю це варте того. Aš dviračy maniakas
Сообщение отредактировал Olex - Среда, 24.08.11, 00:08