Доброго дня! Предлагаю поделиться опытом использования данных девайсов. Кто что использует, как ведут себя в эксплуатации, советы при выборе и т.п. Собственно, есть идея приобрести такую игрушку, но пока не определился стоит ли тратить такие деньги за сей девайс )) Велосипед - это не средство передвижения, это - велосипед!
Сообщение отредактировал Merry_Corpse - Вторник, 24.05.11, 09:10
вчора дивився документальний фільм про гравітацію серії "horizon". виявляється, час на орбіті йде не так як на землі і годинники на супутниках GPS військові час від часу "підкручують" вручну кажуть, Ейнштейн, свого часу, це педедбачав.
Перечитал всю всю ветку. Из всего выше сказанного понятно что идеального навигатора нет. Есть более универсальные, есть более узконаправленные. Имея в пользовании смартфон с полноценным GPS, хотелось бы услышать отзывы использования разных программ для движения по маршрутам. С GARMIN понятно, там программа GARMIN. С записью трека на смарте тоже все понятно, можно любой программой писать, хоть то sport-tracker, хоть IGO. Но sport-tracker, IGO, там карты либо никакие, либо не предназначенные для движения по пересеченной местности. Вот как то так. Да есть еще в пользовании GARMIN C60 (покупался для рыбалки). Как навигатор - наверное один из лучших в своем классе, но как то неохота таскать и GARMIN и смарт. Тем более что в смарте есть выбор какими программами пользоваться .
хотелось бы услышать отзывы использования разных программ для движения по маршрутам
всегда использую OziExplorer (он же Smartcom GPS - на Symbian или Androzic на Android). Работает на растровых картах (можно привязать любое графическое изображение), я использую топокарты - там удобно привязать по координатной сетке. Хотя давно есть готовые файлы привязок для таких карт. Очень удобно для пересеченки.
Для асфальта мне хватает карт Яндекс - загнал ту часть Украины, которая меня интересует. Но я вначале всегда рисую трек и его подгружаю при необходимости. Программа умеет сама писать трек. ___________________________________
Никогда не спорьте с идиотами! Вы опуститесь до их уровня, где они задавят вас своим опытом...
- для асфальта как то меньше проблем. В машине всегда использую IGO Primo, очень достойная программа. Есть оптимизированные режимы для пешехода, вело и т.д. (платная)
виявляється, GARMIN випускає прибор Etrex 30, котрий підтримує як GPS так і ГЛОНАС. причому сам GARMIN заявляє, що пошук місцезнаходження по ГЛОНАС пряцює на 30% швидше.
перейменував тему з врахуванням існування ГЛОНАС)))
доречі, вчора катнули одим з треків, записаним колись через мобільний телефон з функцією GPS. точність записаного треку на телефон бажає бути кращою в плані точності. тобто я їду по асфальтованій дорозі, точно знаю, що паралельної дороги немає поруч, а трек, яким я їду лежить в стороні метрів на 20-30. так було не весь час, та пару-трійку участків точно. якщо на асфальті пофіг, то якщо десь їдеш лісом по доріжкам - вже гірше. що трек не був намальований вручну, я впевнений.
я до того, що смартфони часто не дотягують по точності до портативних навігаторів.
а трек, яким я їду лежить в стороні метрів на 20-30
Катал с Iphone 4s, проверял насколько фальшивит относительно онлайн карт. То тоже бывало на ровном отрезке около 1 км , без поворотов, отклонялся пару раз в сторону метров на 10 максимум. Надо еще Гармин тем же маршрутом прокатить.
Цитата (корчмар_з_Окінави)
якщо десь їдеш лісом по доріжкам - вже гірше
С Гармином ехали по маршруту вдоль речки до Буланово, то тоже пару раз проскакивали нужный поворот. Может неопытность. Но скорее всего в густом лесу на узких тропинках и Гармин немного грешит. Деревья хорошо сигнал прибивают.
Катал с Iphone 4s, проверял насколько фальшивит относительно онлайн карт. То тоже бывало на ровном отрезке около 1 км , без поворотов, отклонялся пару раз в сторону метров на 10 максимум. Надо еще Гармин тем же маршрутом прокатить.
самі карти ще можуть бути криві. порівняти було б цікаво. треба якось зібратися
Цитата (vszaycev)
С Гармином ехали по маршруту вдоль речки до Буланово, то тоже пару раз проскакивали нужный поворот. Может неопытность. Но скорее всего в густом лесу на узких тропинках и Гармин немного грешит. Деревья хорошо сигнал прибивают.
і навігатор грішити може; і дорожки можуть бути намальовані криво; і, коли пишеться трек, по якому в OpenStreetMap потім будуть намальовані дорожки, в приборі треба не забувати ставити максимальну частоту запису точок (для лісових стежок це критично, особливо там де їх багато); і калібрувати бажано кожного разу, перед тим, як писати трек, по якому треба потім буде малювати.
корше, тими доріжками треба буде по свободі проїхати і може навіть дещо перемалювати. на OpenStreetMap частково я їх малював до Буланово.
GLONASS (Russian: ГЛОНАСС; IPA: [ɡlɐˈnas] - Глобальная навигационная спутниковая система), acronym for Globalnaya navigatsionnaya sputnikovaya sistema or Global Navigation Satellite System
пам"ятаю, коли почали рекламувати ГЛОНАСС...)) хоча термінологія крива. під терміном "навігаційна система" розуміється, що система має включати все необхідне для навігації, тобто і карти теж)) ГЛОНАСС як і GPS просто вказує координати, швидкість і напрям - сам прибор, прокладання маршруту - прибор + карта. назва GPS більш вдала))
хотелось бы услышать отзывы использования разных программ для движения по маршрутам
Під Android користуюся OsmAnd. Викачує карти і працює з ними в оффлайн режимі. Прокладує маршрути для різних засобів пересування: пішки, авто, вело. Може оптимізувати маршрути так, щоб пройти через задані точки по мінімальній дистанції. Платна. Якщо не платити, діють обмеження: 1) не викчаує статті вікіпедії для читання в оффлайні (прикольно, але не дуже й треба); 2) оновлювати карти можна не більше 10 раз (банальна чистка даних програми стандартними засобами Android скидає цей лічильник). Русифікована. Є голосова навігація.